5 Nisan 2014 Cumartesi



AŞ ÇORBASI


Çorbanın kökeni sankirtçedir. ingilizce de çorba kelimesi iyi beslenme anlamındadır. İslamiyetten önce Türkler Orta Asya da yaşarken tahıl ürünlerinden umaç yaparlardı. Geçmişten günümüze gelen çorba yöreden yöreye değişmektedir. Bizim tarifini vereceğimiz çorba ise başkentimiz Ankara'ya özgü meşhur aş çorbasıdır. Dilerseniz malzemelerini sıralayıp tarifini verelim.

MALZEMELERİ:

1.) 2 çorba kaşığı sıvı yağ
2.) 2 tane soğan
3.) 1 çorba kaşığı salça
4.) 150 gr kıyma
5.) 1 bardak su
6.) 1 çay bardağı haşlanmış nohut
7.) 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
8.)  karabiber
9.) 1 çay bardağı erişte
10.) tuz, karabiber, nane


YAPILIŞI:

Kıymayı , tuz ve karabiberle yoğurun. küçük parçalar koparın. elinizde minik köfte gibi şekil verin. soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına ilave edin. et suyu ve 4 su bardağını koyduktan sonra kaynamasını bekleyin. Kaynadıktan sonra mercimek ve nohutu koyun. son olarak erişteleri koyun. kapağını kapatıp kaynamasını bekleyin. Hazır olduğunda karabiber ve nane ile servis yapın.

AFİYET OLSUN
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder