KARTALAÇ
Kartalaç Ankara'ya özgü bir börek çeşididir. ekmeğin pişirildiği tandır denen yerde biraz kalın açılmış yufkayla pişirilir. arasına maydanoz konulan lezzetli bir börektir. fırında pişirilmez. dilerseniz tarifine geçelim.
MALZEMELER:
1.) 5 kg un
2.) 500 gr yogurt
3.) 1 çay bardağı sirke
4.) tuz ve su ( göz kararı)
YAPILIŞI:
İlk önce hamuru kulak memesine kıvamına gelecek şekilde yoğurun. yoğurduğunuz hamuru 1 saat kadar dinlendirin. daha sonra gerekli malzemelerinizi hazırladıktan sonra hamurdan orta boy mandalina boyunda bezeler yapın. daha sonra unlu bir tepsiyi yada temiz bir örtüye koyup nemli bir bezle kapatın. Düz bir sofranın üzerinde yufkalarınızı un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar ince ve yuvarlak açın. kızgın saça incecik açılmış yufkayı serin. yufkayı kurutmadan her yeri eşit pişecek şekilde çevirin sacın üstünde.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder